—  Εγκαταστάσεις  —

Μέσα σε μια έκταση 10 στρεμμάτων βρίσκεται το υψηλής αισθητικής και άρτιας κατασκευής κτιριακό συγκρότημα της «ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ», το οποίο καταλαμβάνει 7.000τ.μ.

Το κτιριακό συγκρότημα της «ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» αποτελείται από δύο κτίρια τα οποία συνδέονται λειτουργικά με ένα διάδρομο επικοινωνίας. Τα δύο κτίρια χωρίζονται σε τέσσερις νοσηλευτικές μονάδες, οι οποίες διαθέτουν τη μέγιστη δυνατή αυτοτέλεια χωρίς ιδιαίτερη διαβάθμιση των ασθενών σε ειδικές κατηγορίες.

ΔΩΜΑΤΙΑ: Η κλινική διαθέτει μονόκλινα, δίκλινα, τρίκλινα και τετράκλινα δωμάτια με εσωτερικούς χώρους υγιεινής και ατομικές ιματιοθήκες. Σε όλα τα δωμάτια υπάρχει κεντρική θέρμανση και αυτόνομη λειτουργία κλιματισμού καθώς και σύστημα ενδοεπικοινωνίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και των επισκεπτών τους.
 

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΡΙΟΥ:  Σε κάθε όροφο υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα σαλονάκια που λειτουργούν ως χώροι αναψυχής και παρέχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης τηλεόρασης. Επίσης, υπάρχει ένας ξεχωριστός χώρος καπνιστηρίου ο οποίος διαθέτει σύστημα εξαερισμού και ιονισμού για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των καπνιζόντων νοσηλευόμενων.
 
ΕΣΤΙΑΣΗ: Κάθε όροφος διαθέτει ξεχωριστή τραπεζαρία όπου οι ασθενείς παίρνουν όλα τα καθημερινά τους γεύματα. Σε όλους τους νοσηλευόμενους προσφέρεται ένα ισορροπημένο διατροφικά πρόγραμμα σύμφωνα με τις διαιτολογικές τους ανάγκες και πάντα σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζονται από τους αρμόδιους φορείς. Εκπαιδευμένοι και έμπειροι chef προετοιμάζουν καθημερινά όλα τα γεύματα με φρέσκα και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά στο χώρο της κουζίνας της κλινικής, ο οποίος είναι διαμορφωμένος σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Ε.Φ.Ε.Τ. και πληροί τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής.
 
ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΑΜΕΑ: Σε όλο το κτιριακό συγκρότημα της «ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» έχουν προβλεφτεί ειδικές ράμπες, ανελκυστήρες και ειδικά διαμορφωμένες τουαλέτες που εξυπηρετούν τις ανάγκες ατόμων με κινητικές αναπηρίες και καθιστούν εύκολη την προσβασιμότητα και την αυτόνομη εξυπηρέτησή τους.
 
ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ: Μέσα στο κτιριακό συγκρότημα περιλαμβάνονται αίθουσες εργοθεραπείας που φιλοξενούν τις δραστηριότητες των θεραπευτικών ομάδων (όπου θα παραπέμπει στην ενότητα με τις θεραπευτικές ομάδες) των ασθενών.
 
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΩΡΟΣ: Ο περιβάλλον χώρος της κλινικής είναι πλήρως διαμορφωμένος. Στη διαμόρφωσή του αναπτύσσονται 3 χώροι καθιστικών και αναψυχής για τους νοσηλευόμενους και χώροι στάθμευσης για το προσωπικό και τους επισκέπτες. Όλο το αγροτεμάχιο είναι δενδροφυτευμένο με υψηλή και χαμηλή βλάστηση, καλλωπιστικά φυτά και δένδρα σύμφωνα με γεωτεχνική μελέτη με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα ευχάριστο περιβάλλον για τους νοσηλευόμενους όπου μπορούν να απολαύσουν τη φύση και ένας πνεύμονας πρασίνου για την περιοχή.
 
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ: Στο χώρο της κλινικής υπάρχει αίθουσα δανειστικής βιβλιοθήκης όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα πλήθος βιβλίων και επιστημονικών περιοδικών. Τα βιβλία αντλούν τη θεματολογία τους από τα πεδία της γενικής ιατρικής, της ψυχιατρικής, της νευρολογίας, της ψυχολογίας, της νοσηλευτικής κ.α. Η βιβλιοθήκη ενημερώνεται τακτικά και είναι ανοιχτή για το προσωπικό της «ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» και για άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Στο χώρο της βιβλιοθήκης υπάρχει επίσης δίκτυο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με 24ωρη πρόσβαση στο διαδίκτυο όπου τα μέλη του προσωπικού μπορούν να αναζητήσουν και να συνδεθούν με δικτυακούς τόπους επιστημονικού ενδιαφέροντος.
 
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Στον πλήρως εξοπλισμένο χώρο του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου που λειτουργεί εντός του χώρου της κλινικής πραγματοποιούνται τακτικές αιμοληψίες και αναλύσεις αίματος και άλλες απαραίτητες παρακλινικές εξετάσεις.
 
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος η κλινική χρησιμοποιεί πηγές ενέργειας φιλικές προς το περιβάλλον όπως ηλιακά κάτοπτρα τα οποία εκμεταλλεύονται την ηλιακή ενέργεια. Επίσης, η κλινική συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που έχει ξεκινήσει η τοπική αυτοδιοίκηση.
 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ: Η κλινική «ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ» διαθέτει έναν υψηλών προδιαγραφών συνεδριακό χώρο πολλαπλών δυνατοτήτων που διαθέτει ολοκληρωμένη υποδομή για τη φιλοξενία κάθε είδους επιστημονικής ή κοινωνικής διοργάνωσης. Η αίθουσα είναι άρτια εξοπλισμένη με οπτικοακουστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας και μπορεί να φιλοξενήσει με απόλυτη άνεση έως και 100 άτομα.
 
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ: Ειδικό συνεργείο καθαρισμού επιμελείται σε καθημερινή βάση την καθαριότητα της κλινικής και του περιβάλλοντος χώρου και πραγματοποιεί  τακτικές απολυμάνσεις με το πολυάριθμο προσωπικό που διαθέτει. Όλα τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιούνται είναι οικολογικά, αντιαλεργικά και πιστοποιημένα.
© 2007 Ψυχιατρική κλινική "Αγία Αικατερίνη"
Εξοχή Θεσσαλονίκης
Τηλ. 2310 359 450 - Fax. 2310 359 451
 
 
www.agiaaikaterini.gr Web