—  Συχνές Ερωτήσεις / FAQ  —
 
 1) Πού βρίσκεται η κλινική «ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ» ;

Η κλινική βρίσκεται στην Εξοχή του Δήμου Χορτιάτη, δίπλα από το Γ.Ν.Π.Θ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, 15χλμ περίπου από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει είτε από το Πανόραμα είτε από τη Νεάπολη και την τακτική αστική συγκοινωνία με τις γραμμές 57 και 58. Μπορείτε να δείτε τον χάρτη εδώ   (όπου το εδώ θα παραπέμπει στο σκίτσο από την Επικοινωνία και αν γίνεται σε κάποιο χάρτη της Θεσσαλονίκης που θα δείχνει την Εξοχή)

2) Τι ώρες είναι το επισκεπτήριο;

Το επισκεπτήριο επιτρέπεται καθημερινά από τις 10.00πμ έως τις 12.00 το μεσημέρι και από τις 16.00μμ. έως τις 18.00μμ.

3) Υπάρχει σύμβαση με Δημόσια Ασφαλιστικά Ταμεία;


Η κλινική έχει συνάψει σύμβαση με τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας όπως το Ι.Κ.Α., το Δημόσιο, ο Ο.Α.Ε.Ε., το ΤΑΠ- Δ.Ε.Η, ΤΑΠ- Ο.Τ.Ε. κ.α. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τα ασφαλιστικά ταμεία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Διοίκησης της κλινικής.

4) Τι πρέπει να φέρω μαζί μου εάν πρόκειται να κάνω εισαγωγή στην κλινική;

Τα προσωπικά σας είδη και εάν είστε ασφαλισμένος πρέπει απαραίτητα να προσκομίσετε το ισχύον βιβλιάριο του ασφαλιστικού σας φορέα. Περισσότερες πληροφορίες  (όπου θα παραπέμπει στο κομμάτι Τιμαλφή και Προσωπικά Αντικείμενα στο Πληροφορίες Νοσηλείας)

5)Πότε πρέπει κανείς να απευθύνεται σε μια ψυχιατρική κλινική;

Όταν το άτομο, λόγω των συμπτωμάτων της ψυχικής του νόσου, καθίσταται δυσλειτουργικό στην καθημερινή του ζωή (κοινωνικές σχέσεις, εργασία, οικογένεια) και οι προσπάθειες θεραπείας του στην κοινότητα δεν ήταν αποδοτικές, τότε η νοσηλεία είναι μια ενδεδειγμένη επιλογή. Μια ψυχιατρική κλινική προσφέρει εντατική παρακολούθηση και φροντίδα σε ένα προστατευμένο πλαίσιο που οδηγεί σε μια αποτελεσματική και ολοκληρωμένη θεραπεία
 
6) Πόσο διαρκεί η νοσηλεία;

Η διάρκεια της νοσηλείας μπορεί να κυμανθεί ανάλογα με τη σοβαρότητα της ψυχικής νόσου, το πώς βιώνει ο ίδιος ο νοσηλευόμενος την ασθένειά του και το βαθμό που συνεργάζεται με τους θεραπευτές του και ακολουθεί τις υποδείξεις τους. Σε γενικές γραμμές διαπιστώνεται ότι όταν κανείς απευθύνεται έγκαιρα σε μια υπηρεσία ψυχικής υγείας ο χρόνος αποθεραπείας του μειώνεται σημαντικά.

7) Ποιες ψυχικές ασθένειες μπορούν να αντιμετωπιστούν στην «ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ»;

Οι ψυχικές διαταραχές έχουν μια μεγάλη ποικιλομορφία. Η κλινική έχοντας στο δυναμικό της ένα σύνολο καταξιωμένων και άρτια καταρτισμένων θεραπευτών με μακρά εμπειρία είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια μεγάλη γκάμα ψυχικών διαταραχών. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε μερικές από αυτές, όπως για παράδειγμα κατάθλιψη, διαταραχές διάθεσης, συναισθηματικές διαταραχές, ψυχωτικές διαταραχές, νευρώσεις, φοβίες, ψυχαναγκαστικές διαταραχές, διαταραχές πρόσληψης τροφής και διαταραχές μνήμης.

8) Υπάρχουν προγράμματα απεξάρτησης από αλκοόλ και ουσίες;

Η κλινική εφαρμόζει προγράμματα απεξάρτησης από το αλκοόλ με υψηλά ποσοστά επιτυχίας ακολουθώντας τις πρακτικές εξειδικευμένων κέντρων του εξωτερικού.
Για άτομα εξαρτημένα από ναρκωτικές ουσίες έχουμε επιτύχει την συνεργασία με ένα θεραπευτικό κέντρο ειδικό σε θέματα απεξάρτησης από ουσίες το οποίο βρίσκετε στην Πορτογαλία. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ. (το εδώ θα κάνει link με το Villa Ramadas στις Συνεργασίες)

© 2007 Ψυχιατρική κλινική "Αγία Αικατερίνη"
Εξοχή Θεσσαλονίκης
Τηλ. 2310 359 450 - Fax. 2310 359 451
 
 
www.agiaaikaterini.gr Web