—  Ιατρική κάλυψη  —

Το Ιατρικό Προσωπικό της κλινικής αποτελείται από άρτια εκπαιδευμένους και έμπειρους ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Η επιστημονική ευθύνη ανήκει σε ειδικούς Ψυχιάτρους, οι οποίοι συντονίζουν το θεραπευτικό σχεδιασμό (ψυχιατρική εκτίμηση και φαρμακευτική αγωγή) ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε ασθενή.

Επιπλέον, η διεπιστημονική ομάδα πλαισιώνεται από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, όπως Καρδιολόγος, Παθολόγος και Μικροβιολόγος, οι οποίοι συμβάλλουν σε μια πιο ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα.

Η επαφή με τον θεράποντα ιατρό είναι αμφίδρομη. Κατά τη διάρκεια της λήψης του ιατρικού ιστορικού οι συγγενείς ενημερώνουν τον ιατρό για ό,τι έχει σχέση τόσο με την ψυχική όσο και με την γενική υγεία του ασθενούς (προηγούμενη κατάσταση υγείας, φάρμακα, συνήθειες, κατανάλωση αλκοόλ, γνωστές αλλεργίες κλπ.). Ακολουθεί η πρώτη επαφή του ασθενούς με τον ιατρό κατά την οποία εφόσον μπορεί ο ίδιος ο ασθενής δίνει και αυτός πληροφορίες για την πάθησή του και γενικά γίνεται η πρώτη ψυχιατρική εκτίμηση της όλης καταστάσεώς του. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας ο ιατρός ενημερώνει τον ίδιο τον ασθενή, εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο, ή τους συγγενείς του για την πορεία της υγείας και τον τρόπο με το οποίο μπορεί να βοηθηθεί ο ασθενής κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του και μετά την έξοδό του.

Για μια εμπεριστατωμένη και έγκυρη πληροφόρηση για την πορεία της υγείας ενός νοσηλευόμενου κρίνεται σκόπιμο να απευθύνεται ο ίδιος ή οι οικείοι του μόνο στον θεράποντα ιατρό, και όχι σε οποιοδήποτε άλλο μέλος του προσωπικού, διότι μόνο ιατρός γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια σχετικά με την κατάσταση του κάθε ασθενή.

Οι ιατροί έχουν στη διάθεσή τους όλο τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό για μια έγκαιρη και ακριβή εκτίμηση και αντιμετώπιση των ιατρικών προβλημάτων των ασθενών.

Η ιατρική κάλυψη παρέχεται σε 24ωρη βάση.

© 2007 Ψυχιατρική κλινική "Αγία Αικατερίνη"
Εξοχή Θεσσαλονίκης
Τηλ. 2310 359 450 - Fax. 2310 359 451
 
 
www.agiaaikaterini.gr Web